Tratamentul hidrofob – sau cum să-ți placă ploaia

Tratamentul hidrofob – sau cum să-ți placă ploaia

tratament hidrofob ploiesti

De unde a pornit toată povestea hidrofobizării geamurilor autoturismelor? Ce este acest tratament hidrofob și de ce este el promovat de atelierele de detailing?

Practic, vorbim de o substanță chimică ce aderă la compoziția sticlei, formând un strat suplimentar, transparent. Împrumutând o tehnologie folosită în industria aeronautică, tratamentul hidrofob creează o legătură chimică cu suprafața sticlei, fapt ce ajută la scurgerea imediată a picăturilor de apă, mai ales pe timpul deplasării autovehicului. Așadar, ramificațiile industriei aeronautice s-au extins și în industria automobilistică. Și nu este prima data, precedente au fost multe. Și cu siguranță nu va fi ultima. Odată cu evoluția primului domeniu, evoluează și cel de-al doilea, nu este opțional.

Poate ai văzut de-a lungul timpului, sau pe la cunoștințe, mașini pe ale căror geamuri, apa pur și simplu nu stă. Ei bine, cel mai probabil acestea aveau aplicat un astfel de tratament.

Partea frumoasă este că serviciile de detailing auto sunt acum disponibile și în orașul tău. Ceea ce înseamnă că poți beneficia și tu de astfel de servicii de calitate superioară.

Tratament hidrofob geamuri

Tratatament hidrofob

 

Adresează-te Detailerului tău pentru asta. Atelierul de detailing trebuie să fie entitatea care se ocupă de tot ceea ce ține de partea cosmetică a mașinii tale, atât interior, cât și exterior. În cazul de față, de tratamentul hidrofob atât de util ție și mașinii tale.
Tratamentul hidrofob este gândit, în primul rând, să ofere siguranță; beneficiind de următoarele caracteristici:

  1. Înlătură rapid picăturile de apa de pe parbriz și reduce urmele lăsate de aceasta.
  2. Ajută la înlăturarea ușoară a gheții depuse, zăpezii sau chiar a murdăriei
  3. Reduce efectul de orbire pe timp de ploaie, mai ales pe timpul noptii.
  4. Creste semnificativ vizibilitatea pe timp de ploaie;
  5. Incepand cu viteza de 70 km/h, pe timp de ploaie, nu mai este necesara actionarea stergatoarelor; Picaturile de apa incep efectiv “sa fuga” de pe parbriz.

Efectul

persistă pana la 6 luni, în condiții normale de folosire a autovehiculului, pe timp de ploaie sau ninsoare. În comparație cu alte produse similare pe piață, durata efectului este de până la 6 ori mai mare. ÎNSĂ, dacă se folosesc șampoane dedicate, cu PH Neutru, efectul poate persista și mai mult de atât.

ATENTIE! Eficacitatea tratamentului hidrofob scade invers proporțional cu gradul de murdărie al parbrizului. Cu cât parbrizul este mai murdar, cu atât efectele tratamentului hidrofob vor fi mai puțin vizibile.

Iar când acestea vor fi vizibile, crede-mă, va începe să-ți placă ploaia, va începe să-ți placă să pleci la plimbări pe timpul ploii și-ți va face o plăcere deosebită să-ți privești mașina pe timp de ploaie!