Polișarea și defectele lacului – II

Polișarea și defectele lacului – II

Polis auto ploiesti

După cum am promis anterior, continuăm astăzi cu cea de-a doua parte a articolului despre polișare:

Momentul deciziei de a polișa autoturismul aparține, cu siguranță, proprietarului. Însă câți dintre proprietari au cunoștințe avansate în domeniu ? Majoritatea își adună informațiile de la amici, prieteni și… spălătorii auto. Fără că aceștia să aibă cunoștințe în domeniul cosmeticii auto. Probabil că majoritatea cunoștințelor vor dori să-ți dea sfaturi bune. Unii chiar vor crede că asta fac. Pentru că ei așa știu că “se face”. Însă deseori informațiile sunt învechite, incomplete, sau eronate.

Cele mai întâlnite cazuri sunt cele în care oamenii își iau informațiile de la spălătorii, care au prețuri derizorii pe partea de cosmetică auto. Timpul scurt de lucru, prețul foarte bun… decizia e deja luată, la nivel inconștient. Apoi, înarmați cu un ciot incomplet de informație, mai întreabă și prin alte părți, ca să-și confirme decizia inițială.

 

Poate uneori intră în contact și cu profesioniști,

însă diferența de preț e considerabilă între cineva care “și polișeaza” și cei care se ocupă exclusiv de cosmetică auto. La fel și diferența între nivelul cunoștințelor acestora, în domeniul cosmeticii auto. Primii aproape că nu au deloc experiență. Oamenii care se ocupă exclusiv de cosmetică auto, au în spate, de cele mai multe ori, ani de studii teoretice și experiență practică! Da, domeniul ăsta presupune și studiu teoretic. Înainte să începi să faci un procedeu, e recomandat să înveți dacă e necesar sa-l alegi tocmai pe ăla sau există altul mai potrivit. 🙂

Odată ce prima ofertă a fost de 200 lei, normal că ți se pare mult când auzi prețurile unui atelier dedicat. Odată ce primul termen de lucru a fost de câteva ore, normal că ți se pare mult când auzi că trebuie să lași mașina la atelier chiar și câteva zile.

Polis dezastru2

 

Ulterior iei mașina inapoi, plină de “urme de profesionalism”; doar pentru că te-ai lăsat influențat de cineva fără cunoștințe în domeniu. Dar încă din start, a fost decizia ta. Cu puțin noroc, poate vei găsi pe cineva îndeajuns de priceput, care să corecteze consecințele nefaste ale alegerii tale, insă costurile totale ale acestei aventuri vor fi mai mari decât dacă ai fi luat decizia potrivită, din start.

 

Când se polișeaza mașina ?

Nu există un moment sau o rețetă care să se potrivească tuturor. Fiecare dintre noi are un anumit stil de exploatare și îngrijire a mașinii. Iar fiecare mașină necesită un plan de acțiune individualizat pe principii specifice. Un punct de reper important, ar fi acela că mașina trebuie intreținută, nu reparată!

Urmărește pagina de Facebook WORK Auto! Vei găsi acolo informații și sfaturi importante, afli când se mai postează articole pe blog și vezi prezentări ale diverselor lucrări din portofoliul WORK Auto.