Jantele – Le cureți sau le distrugi ?

Jantele – Le cureți sau le distrugi ?

Jantele - cureti sau distrugi

Din imaginea curată a unei mașini, o parte importantă este conferită de jantele acesteia.

Fă o probă: Acoperă jantele cât speli mașina. Curăță toată mașină, dar lasă jantele murdare. Vezi cum ți se pare. Eventual, pentru încă o confirmare, poți să încerci și invers. Când ai mașina murdară, curăță doar jantele. Vezi cât influențează aspectul total al mașinii.

Dacă ai norocul să cunoști ceva băieți isteți, sigur s-a găsit vreunul până acum să-ți spună să cureți jantele cu detartrant. “Dă-i cu d-ăla, că le face lună”. E una dintre cele mai mari prostii pe care poți să le faci. Într-adevăr, curăță destul de bine. Dar detartrantul este o soluție extrem de acidă! El curăță cu un preț: De fiecare dată când acesta ajunge pe lacul jantei (da, și jantele sunt lăcuite. Nu toate, dar majoritatea da), acesta atacă lacul. Și dacă îți spui că-l vei folosi doar o dată… te minți singur 🙂 . Jantele nu se murdăresc doar o dată. 🙂 Și nu e nevoie de multe utilizări ca acesta să creeze fisuri în lac. Apoi ghici unde duc fisurile în lac… La exfolieri.

Și te-ai făcut cu niște jante care necesită revopsire. Pe care probabil vei ajunge să le duci la “niste baieti”, să le vopsească. Și puține vopsitorii se compară cu cea a fabricii care a produs jantele și care, de obicei, adună ultimele tehnologii din domeniu, pentru că ei CU ASTA SE OCUPĂ. Și astfel jantele tale se vor exfolia din nou, într-un an. De ce ? Că ai dat cu detartrant pe ele. E uimitor cât de păguboasă poate fi o decizie atât de mică și aparent atât de lipsită de importanță. Dar poți evita asta, dacă refuzi să asculți sfaturile “baieților”.

janta exfoliata

 

Acum hai să vedem despre ce e vorba în povestea asta. Curățarea uneia dintre cele mai utile invenții ale omenirii.

 

Soluția? Incredibil de simplă.

În timpul frânării, temperatura de la nivelul roților autoturismului crește foarte mult. Datorită acestor temperaturi înalte, reziduurile feroase rezultate în urma utilizării discurilor și plăcuțelor de frână, rămân înfipte în jantă. Asta se traduce într-o jantă înnegrită, cu depuneri vizibile, în special la îmbinările spițelor cu marginea jantei.

Partea dezamăgitoare este că ,de cele mai multe ori, aceste particule feroase nu reușesc să fie îndepărtate nici de spumele active atât de agresive, de la spălătoriile auto.

 

Partea frumoasă: Detailerul tău (gandește-te la atelierul de detailing ca la o clinică care se ocupă periodic de tot ce inseamnă intreținerea masinii tale) și decontaminarea chimică a jantei. În acest proces, depunerile acestea sunt înlăturate. Pe tot parcursul acestui proces, se folosesc doar soluții sigure, soluții dedicate pentru decontaminarea chimică a jantelor; Pentru a nu afecta în nici un fel lacul de protecție al jantei, suprafața acesteia, capacele centrale din plastic sau orice alt material care nu este vizat în acest proces.

Pentru că scopul este să întreții mașina, nu să o repari!

Oricând vrei, sună, programează o întrevedere și treci pe la garaj, să stăm de vorbă. Sigur vei pleca cu informații valoroase, care să te ajute să-ți întreții mașina mai bine.