Importanța unei protecții sintetice sau nano

Importanța unei protecții sintetice sau nano

Protectie sintetica auto

De ce este atât de importantă protecția sintetică? De ce nu lăsăm mașinile neprotejate, ca până acum ? Că diferențele între o mașină tratată și una netratată nu sunt așa mari.

De fapt… sunt enorme! Doar că nu prea ai avut unde să le vezi până acum.

Asta fiindcă până acum câțiva ani, Detailingul era perceput ca un serviciu de lux, pe care doar bogații și-l permit. Într-adevăr, detailing-ul nu este pentru toată lumea. Însă, dacă deții un autoturism, îl și întreții.

Și supriză: la spălătorie nu întreții mașina! Poate doar 5-10% din toate spălătoriile folosesc produse auto dedicate și PROFESIONALE. Iar acelea au prețuri mai mari. În rest, acestea folosesc curățitori puternici, care să facă treaba repede. Dar atacă și mașina, nu doar murdăria.

Revenind la oamenii din clasele înalte: aceștia aveau mereu mașini cu o vechima maximă de 4-5 ani. Iar în ochii unui necunoscător, e normal că o astfel de mașină să arate bine.

Însă realitatea este că majoritatea mașinilor de acest gen prezintă semne de uzură încă din primul an de folosință, iar unele vin cu defecte ale lacului chiar din fabrică. Diferența este că oamenii care plătesc prețul pe astfel de mașini, le apreciază altfel valoarea. De asemenea, acei oameni sunt conștienți că acea mașină este cartea lor de vizită. Nu este doar o modalitate de a ajunge din punctul A în punctul B. Acestea plus încă alte câteva motive, conduc la concluzia perfect normală ca mașina trebuie ÎNTREȚINUTĂ, nu reparată.

Și aici urcă pe scenă Detailerul tău, care se ocupă de tot ceea ce ține de partea cosmetică a mașinii tale, atât interior, cât și exterior. În cazul de față, de protecția sintetică, sau poate chiar nano (superioară celei sintetice), atât de necesară mașinii tale.

 protectie sintetica focus

În comparație

cu ceara auto, care conține predominant compuși naturali, protecția sintetică auto conține predominant compuși sintetici. Este concepută pentru a rezista mai mult timp decât ceara. Principalul ei scop este PROTECȚIA și abia apoi aspectul.

Practic, este compusă din polimeri, care conțin sute de mii de particule sintetice, interconectate. Aceasta are rolul de a uniformiza denivelările suprafețelor vopsite, la nivel microscopic și de a sigila per ansamblu, stratul de lac. Prin acest mecanism se îmbunătățește semnificativ aspectul vopselei, obținând un aspect neted și lucios.

Când protecția sintetică face priză pe lac sau vopsea, formează un scut împotriva contaminanților de mediu (rășini și reziduuri ale copacilor, excrementele păsărilor care sunt extrem de nocive pentru lac, raze UV, apa calcaroasă, plus contaminanți artificiali). În absența unei protecții, aceștia au puterea de a mătui și exfolia lacul unei mașini în timp record.

Folosite de ceva vreme în Statele Unite, în ultimii ani au început să devină din ce în ce mai populare și la noi. Unele persoane adoră să vadă acel strat lucios, ca de sticlă. Alții le preferă pentru protecția pe care o oferă și longevitatea acesteia.

Rezistă în timp până la 5-6 luni, sau chiar mai mult, în funcție de cum este întreținută mașină și de PH-ul samponului sau spumei cu care este spălată aceasta. În tot acest timp vopseaua este protejată și continuă să respingă apa, razele UV și alți contaminanți.

Pentru cei care nu au timp să ceruiască mașina lunar (Atenție! Diluțiile pe care le primești la spălătorii, nu intră la categoria ceară); protecțiile sintetice sau nano reprezintă alegerea supremă. Pentru că este imperativ necesar ca protecția stratului de vopsea să fie pe lista ta de priorități.