Importanța hidratării plasticelor

Importanța hidratării plasticelor

Importanța hidratării plasticelor

Înainte de orice hidratare, suprafețele plastice sunt curățate cu substanțe dedicate. Odată ce suprafețele sunt curățate și uscate, acestea sunt tratate cu soluții profesionale de hidratare.

Soluțiile de hidratare sunt pe bază de apă (siliconul îmbătrânește prematur suprafețele plastice) și un mare avantaj este că au în compoziție un absorbant de ultraviolete, patentat.

Rolul acestei proceduri este a curăța, revigora, apoi după cum spune și numele procedurii, de a hidrata suprafețele plastice în cauză și nu în cele din urmă, de a le proteja de razele UV. Practic, acestea sunt aduse în cea mai bună stare, protejate în perioada următoare, astfel prelungindu-le durata de viață.

În urma tratamentului, suprafețele plastice rămân cu un aspect mat, nelipicioase și uscate.

De ce este importantă hidratarea acestora?

În cazul mașinilor noi – pentru a le menține în cea mai bună stare, pentru o perioadă cât mai îndelungată. Acestea vor fi expuse razelor UV și vor fi intra în contact cu grăsimile și sărurile eliminate prin piele, plus alte soluții cu care tu, proprietarul, intri în contact. În timp, acestea vor deteriora suprafețele plastice.

În cazul mașinilor care au iesit din sfera de “mașină nouă” – Dacă acestea nu au beneficiat de astfel de tratamente până acum, hidratarea plasticelor devine deja necesară. De la momentul achiziționării mașinii, suprafețele plastice au intrat în contact cu nenumărate substanțe. Soluții de tot felul, grăsimi și săruri, la care adăugăm și soluțiile de curățare de la spălătorii.

De-a lungul timpului, acestea le-au agresat într-o măsură mai mică sau mai mare, lăsându-le din ce în ce mai vulnerabile. Și peste toate astea se adaugă și razele UV, care și-au exercitat acțiunea dăunătoare în tot acest timp, încet, dar sigur.

Astfel, plasticul își pierde intensitatea culorii,devine casant și predispus la crăpături sau exfoliere.

Exemplu real – autoturism achiziționat de nou: Mașina nu a beneficiat niciodată de nici un fel de tratament. Nici interior, nici exterior. Doar spălătorie în regim normal. În interior, la oglinda retrovizoare a fost agățat un odorizant. Peste puțin timp, acesta s-a crăpat și a început să curgă pe consola centrală. La scurt timp, stratul final al consolei centrale s-a exfoliat în zona care a intrat în contact cu lichidul odorizantului. A rămas o consolă centrală care pare a avea în permanență o rană deschisă

Hidratare plastice Passat

De ce să apelezi la un atelier de detailing pentru asta?

  • Uneltele sunt dedicate acestui tip de activitate.
  • Studiu și competențe în domeniul îngrijirii și cosmeticii auto, nu a curățeniei la modul general. O metodă potrivită pentru o anumită arie, poate fi dăunătoare pentru alta.
  • Soluții dedicate fiecarei activități: o soluție potrivită pentru o anumită arie de, poate fi dăunătoare pentru alta.
  • Focusul este setat pe îngrijirea și pe întreținerea autoturismului pe termen mediu si lung.
  • Se dezvoltă o relație de genul doctor-pacient. Un singur om se ocupă de coordonarea planului de acțiune. Acesta este așa numitul titular al planului de acțiune. El stabilește direcțiile în care cosmetizarea trebuie să se îndrepte și include sau exclude procese din planul de acțiune, în funcție de starea autoturismului.