E obligatoriu ca motorul să fie curățat ?

E obligatoriu ca motorul să fie curățat ?

Curatare motor

Aici depinde de tine. Dacă-ți plac chestiile vechi și pline de praf sau în general, chestiile murdare… E bună și o mască, pentru că nu e deloc sănătos să inspiri kilogramele alea de praf.

Însă ar fi ok să nu-ți fie rușine atunci când deschizi capota. Nu zice nimeni că trebuie să ai totul cromat și lucios, dar există un nivel minim al decenței.

Mai ales dacă mașina nu are ceva probleme, compartimentul motor nici nu trebuie curățat foarte des. Odată la 6 luni ar trebui să fie de ajuns ca mașina ta să aibă mereu un aspect curat și prezentabil, ca și tine.

Însă, Atenție: Motorul nu se spală niciodată în modul convențional, la spălătorie sau direct cu apă!

Motoarele autovehiculelor din ziua de astăzi conțin multe elemente electrice și electronice; De aceea contactul direct cu apa al acestor componente poate produce pagube imediate sau după puțin timp, fie prin scurtcircuit, fie oxidare, iar de cele mai multe ori costurile de reparație sunt foarte mari (mai ales în cazul computerelor ECU).

Curățarea compartimentului motor – curățarea se face cu soluții dedicate, ulterior acesta fiind șters și uscat. Acest proces vizează exclusiv locurile accesibile și este recomandat odată la 6 luni, cum am spus și mai sus, însă există variații de la caz la caz.

Pe lângă compartimentul motor, mai este și căptușeala capotei, la mașinile care au așa ceva. Rolul acesteia este de a reduce zgomotul motorului în habitaclu și de a proteja vopseaua de pe exteriorul capotei împotriva exfolierii ce ar putea surveni datorate variațiilor mari de temperatură. Curățând căptușeala capotei, îi prelungești acesteia durata de viață. Astfel, prin efectul domino, prelungești și durată de viață a capotei în sine, a vopselei și a lacului de pe capotă

Hidratarea materialelor din plastic și cauciuc din compartimentul motor, ajută la prelungirea duratei de viață a acestora și implicit la funcționarea propice a elementelor care depind de ele. În plus, îmbunătățesc drastic aspectul motorului și au efect antistatic, curățarea ulterioară fiind foarte ușoară.

 

carwashfail

De ce este așa important să apelezi la detailerul tău pentru această operațiune?

1 – În primul rând soluțiile profesionale dedicate: Majoritatea soluțiilor ce se găsesc în comerț se bazează pe același principiu pe care funcționează și spălătoriile: Putere mare de curățare! Cum se obține asta? Soluție agresivă! Și atât. Nu contează că soluția atacă orice material. Important e să curețe cât mai mult!

2 – Căptușeala capotei și curățarea ei: Modalitatea de curățare a acestei căptușeli trebuie să fie cea potrivită. Deși ar fi mai multe variante, nu toate se pretează pentru căptușeala mașinii tale.

3 – Hidratatarea materialelor din plastic și cauciuc: Ultimul element al acestei enumerații le cam înglobează pe cele două dinaintea lui. Soluțiile nepotrivite afectează plasticul și cauciucul, la fel și modalitatea și uneltele de curățare, dacă nu sunt corect alese.

Cel mai elocvent exemplu este mult lăudatul silicon. Acesta îmbătrânește plasticul și cauciucul și, în timp, le crapă.

În încheierea acestui articol, permite-mi să-ți prezint cum arată Decența:

motor curat

Fii prezentabil!

O zi superbă în continuare!