De ce contează hidratarea chederelor ?

De ce contează hidratarea chederelor ?

hidratare chedere

Iarna se apropie, astfel încât un mic articol legat de chedere este aproape…necesar. Mai ales că hidratarea chederelor, procesul protagonist al acestui articol, intră în componența pachetelor de pregătire pentru iarnă.

Chederele, la fel ca orice alt material component sau accesoriu al autoturismului, sunt supuse îmbătrânirii și degradării, în timp. Asta dacă nu sunt îngrijite.

Prin hidratarea acestora, se urmărește tratarea și menținerea flexibilității cauciucului, astfel prevenind îmbătrânirea materialului.

Elasticitatea cauciucului va fi redată, iar acesta va fi protejat chiar și la temperaturi ridicate, nu doar la cele scăzute. In urma procesului de hidratare al chederelor, culoarea acestora va fi revigorată, iar la suprafața lor va rămâne un strat de protecție împotriva razelor UV.

 

În plus,

datorită hidratării, se previne lipirea garniturilor din cauciuc de uși și ferestre, pe timp de iarnă.
Prin întreținerea și hidratarea lor regulată, se previne și crăparea acestora; Un aspect important, întrucât chederele crăpate pot permite apei să pătrundă în mașină!

Dacă vorbim de înlocuirea lor cu unele noi…costurile nu sunt deloc neglijabile. Însă nu despre înlocuire e vorba în acest articol. Ci despre îngrijire.

Dacă sunt tratate de 2-3 ori pe an, e de ajuns ca acestea să-și mențină proprietățile și să-și facă datoria de…etanșare.
Punând în balanță cu potențialele probleme cauzate de lipsa îngrijirii, efortul întreținerii lor este infim.

Poți afla și mai mult de atât, de la Detailerul tău.

Sună pentru a programa o vizită la garaj. Vom sta de vorbă și vei afla lucruri noi, care-ți vor fi de folos, fără îndoială!