Curățare interior și tapițerie – ce alegi ?

Curățare interior și tapițerie – ce alegi ?

Curatare interior si tapiterie - ce alegi

Atât mochetele autoturismului, cât și elementele din plastic, scaunele și tapiţeria auto din materiale textile, sunt supuse multor factori care le vor fura aspectul de nou și le vor murdări.

Este imposibil să te așezi doar pe suprafețe curate. Și chiar dacă ai face-o, corpul tău își reglează temperatura prin transpirație. Aceasta conține diverse săruri și minerale. Acestea se vor impregna în haine și vor ajunge, fără doar și poate, în țesăturile scaunelor sau pe elementele din plastic ale autoturismului.

În acest articol vorbim despre curățarea mochetelor și a scaunelor din materiale textile. Există mai multe variante de curățare a tapițeriei textile și a mochetelor, iar acest material îți va detalia varianta cu injecție-extracție, tocmai prin comparație cu celelalte metode.

Argumente nu sunt multe, dar nici nu sunt necesare, având în vedere importanța lor:

  • Curățarea cu detergent de covoare și perii, cârpe sau…perdele – mizeria și detergentul vor rămâne în țesătură. Pe lângă asta, există riscul deteriorării suprafețelor sau, în timp, să reapară aceleași pete;
  • Curățarea cu spumă activă – nu are putere pentru a curăța în profunzime; Spuma activă rămâne în țesătură și este un puternic factor iritant pentru pielea ta.
  • Curățarea cu abur – nu are suficientă putere de curățare (în raport cu detergenții), iar mizeria va rămâne în țesătură. În plus, materialele se pot deteriora, din cauza temperaturii înalte a aburului;

 

WORKAuto_26092017-06-6

Curățarea cu injecție-extracție

• Curățarea se face cu soluție dedicată; Drept urmare, puterea de curățare a soluției este exact cât trebuie;
• Mizeria nu este adâncită în țesătură sau curățată doar superficial, aceasta este extrasă din țesătură;
• Atât procedeul, cât și soluțiile, sunt sigure pentru materiale și pentru tine.

Elementele din plastic necesită și ele, periodic, o curățare, însă aici nu intră în calcul procedeul de curățare prin injecție-extracție; pentru că nu putem injecta sau extrage soluții în/din plastic. De asemenea, și în cazul acestora se folosesc soluții dedicate pentru curățare. Ulterior, acestea sunt hidratate cu soluții speciale, pentru a le proteja cât mai bine pe viitor.

De ce să apelezi la un atelier de detailing pentru asta?

  • Se folosesc unelte dedicate acestui tip de activitate.
  • Studiu și competențe în domeniul îngrijirii și cosmeticii auto, nu a curățeniei la modul general. O metodă potrivită pentru o anumită arie de produse, poate fi dăunătoare pentru alta.
  • Soluții dedicate acestui tip de activitate. La fel ca mai sus: o soluție potrivită pentru o anumită arie de produse, poate fi dăunătoare pentru alta.
  • Pentru că aici focusul este setat pe îngrijirea și pe întreținerea autoturismului, nu doar pe a curăța. 🙂

WORKAuto_26092017-45-38